VI Међународна конференција
„БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ“


26 - 27.10.2017.

BSLZ 2017, Бања Лука, 26. и 27. октобар 2017. године

Преузмите шаблон за презентацију: Ћирилица  Latinica

Преузмите шаблон постера:
Ћирилица  Latinica

Преузмите: Android апликацију BSLZ

Путем апликације ћете моћи добијати обавјештења и имати директну комуникацију с другим учесницима конференције


Поштовани,

Република Српска сваке године у саобраћајним незгодама, поред губитка оног највриједнијег а то су људски животи, трпи и огромне трошкове у економском смислу.

Стручњаци Економског института у Бањој Луци су, уз подршку најбољих страних стручњака, израчунали да су укупни друштвено економски трошкови саобраћајних незгода у Републици Српској око 170 милиона КМ, што нам говори да Република Српска сваке године у саобраћају претрпи елементарну непогоду великих размјера. Због свега тога, носиоци власти у Републици Српској су одлучно кренули у јачање институционалних капацитета безбједности саобраћаја.

Савјет за безбједност саобраћаја редовно засједа, Агенција за безбједност саобраћаја је почела с радом, Народна скупштина је усвојила Стратегију за безбједност саобраћаја Републике Српске 2013-2022, а Влада Републике Српске је усвојила Програм безбједности саобраћаја 2014 – 2018, чиме су створене претпоставке за унапређење безбједности саобраћаја у Републици Српској.

На трагу тога сваке године се одржава и Међународна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“, с циљем константног јачања и анимирања капацитета на локалном нивоу и стварања група стручњака који ће имати довољно ентузијазма, храбрости и воље да се боре сa овим проблемом друштва у цјелини.

Стога позивамо све заинтересоване ауторе и стручну јавност да узму активно учешће на овогодишњој конференцији и тиме допринесу прије свега јачању свијести о важности безбједности саобраћаја, али и унапређењу стања у овој области.

 

Copyright © 2017 confOrganiser.com. All rights reserved. | BitLab